Vaccinurile antigripale sunt sigure la gravide?

Argumentele care stau la baza necesitatii vaccinarii femeii insarcinate sunt importante si demne de luat in seama. Contractarea gripei in forma severa poate duce la riscul de avort spontan de nastere prematura.  De foarte multe ori duc si la inactivarea unor proceduri pentru fertilizare. Vaccinurile antigripale sunt sigure la gravide? Este o intrebare este fireasca. Informandu-se acestea vor vedea ca solutiile de imunizare prin vaccinare si intarirea imunitatii prin metode naturiste le sunt la indemana. Medicina alopata nu reuseste intotdeauna sa ofere solutii fara efecte secundare.

Polygemma 17 -Imunitate

Pot da complicatii vaccinurile la gravide?

De foarte multe ori auzim intrebarea daca vaccinurile sunt sigure la gravide si daca nu pot da complicatii sarcinii sau daca toate femeile gravide pot sa se vaccineze fara probleme.

Nu numai ca este sigura vaccinarea antigripala insa este chiar indicata. Atat gravidelor cat si femeilor care doresc sa ramana insarcinate in perioada octombrie-februarie, le este indicata vaccinarea atunci cand infectiile gripale cresc. Pe langa administrarea de vaccinuri gravidelor le este indicata folosirea de imunostimulatoare naturale. Acestea maresc puterea de raspuns imunitar in cazul gripelor dar mai ales fortifica organismul in cazul racelilor, reducand semnificativ efectele distructive.

Imunogrip plus

Singurele contraindicatii minore, la vaccinare, a gravidelor sunt alergiile acestora la diverse componente ale vaccinurilor si alergia la ou. Vaccinurile pot contine urme de albus de ou. In cazul in care gravida se stie alergica la acest tip de alergen gravida trebuie sa fie precauta. Alergia la ou poate fi declansata doar in cazuri foarte rare. Pentru ca acest lucru sa fie evitat este mai bine ca medicul sa fie informat asupra acestui fapt. Medicul stiind istoricul alergiilor pacientei gravide acesta va lua masurile necesare in acest sens. Cel mai des, ca masura de preventie,  pacientul este tinut sub supraveghere pana la o ora pentru a fi sigur de lipsa reactiei alergice.

Riscurile la care se supun gravidele prin nevaccinare antigripala.

Argumentele care stau la baza necesitatii vaccinarii femeii insarcinate sunt importante si demne de luat in seama.  Contractarea gripei in forma severa poate duce la riscul de avort spontan sau de nastere prematura de foarte multe ori. Gripa mai poate duce si la inactivarea unor proceduri pentru fertilizare.

Chiar daca infectia gripala pare sa fi trecut cu bine o covalescenta prelungita poate genera de foarte multe ori probleme. Nasterile inainte de termen sau un fat cu o greutate scazuta si vulnerabil la infectii post nastere sunt doar cateva din problemele intalnite.

Sarcina de cele mai multe ori face ca sistemul imunitar sa slabeasca si gravida sa fie mai vulnerabila in fata infectiilor cu virusuri gripale.

Fatul este vaccinat antigripal prin vaccinarea gravidei aceasta transmitandu-i anticorpi prin placenta.

Nu in ultimul rand subliniem faptul ca nounascutul are cel mai mare risc de contractatre a gripei. Riscurile se datoreaza de cele mai multe ori vizitelor facute de rude si apartinatori atat la spital cat si acasa. Marea problema este ca acesta nu poate fi vaccinat pana la varsta de 6 luni. Insa acesta odata cu vaccinarea antigripala a mamei, se imunizeaza cu anticorpii specifici aceasta transmitandu-i acest valoros bagaj imunologic impotriva infectiilor cu virusuri antigripale.

Gama Fiorda

About the author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *