In fiecare an, in sezonul gripelor, se reactiveaza informatia conform careia poti face gripa chiar de la vaccinul administrat. Este o informatie gresita care este rostogolita de scepticii si activistii antivaccinare. Cel mai bine este sa te informezi constant si din surse sigure despre acest lucru.
Ce se intampla de fapt cand te imbolnavesti dupa vaccinare?
Cazurile de imbolnaviri aparute dupa administrarea vaccinului se datoreaza de foarte multe ori expunerii pacientului la infectare inainte de vaccinare. Mai ales daca simptomele bolii le simtim la 2-3 zile de la vaccinare. Termenul de incubatie al virusurilor gripale este de 3-5 zile de la infectare in cazul gripei sezoniere. Asta ne arata ca am luat gripa si abia dupa o zi sau doua am facut vaccinarea generandu-se o coincidenta nefericita. Acest lucru nu face decat sa ne spuna ca cel mai bine ar fi sa ne vaccinam din timp si sa nu lasam debutul perioadei gripale anuale sa ne-o ia inainte. Despre vaccinare si daca aceasta este necesara citeste si in articolul: Stii ce este vaccinul antigripal? Tu trebuie sa te vaccinezi impotriva gripei?
Timpul de activare a imunitatii corpului dupa vaccin.
Vaccinul antigripal se activeaza in 14 zile de la adminstrare iar pe aceasta perioada se poate intampla sa fim mai putin vigilenti cu masurile de igiena si protectie si sa lasam garda jos stiindu-ne vaccinati. Nu mai folosim niciun alt remediu natural pentru dezvoltarea imunitatii, lucru care este gresit.
Mai poate fi vorba sa faceti efectiv de o alta forma de gripa fata de cea pentru care v-ati vaccinat si sa fie ineficient sau mai putin eficient.
In toate aceste cazuri nefericite nu putem vorbi de ineficienta sau de dezvoltarea gripei de la vaccin. Exista studii care arata ca toate persoanele care au facut gripa chiar daca au facut vaccin antigripal au avut forme mai usoare ale infectiei fiindu-le trezit raspunsul imunitar.
Cel mai bun mod de profilaxie impotriva infectiilor gripale este administrarea de vaccinuri. Stimularea imunitatii cu imunostimulatoare naturale pe baza de plante va poate da un plus de protectie in fata virusurilor gripale.

Falsele mituri nu fac decat sa ne expuna si mai mult la pericolul infectarii.
Informatia pe care o doresc toti scepticii vaccinarii, despre dezvoltarea gripei de la vaccinul antigripal, este falsa. Propagand o asemenea informatie nu facem decat sa dezvoltam unele probleme sociale grave. Cu atat mai grav este acest lucru cu cat persoanele cu riscul cel mai crescut de a dezvolta complicatii dupa contractarea virusurilor gripale sunt persoanele peste 65 de ani. Acestia au acces cel mai greu la sursele de informare corecte, iar asta le poate fi fatal de multe ori.
Lucruri care trebuie lamurite in ce priveste vaccinarea antigripala.
Vaccinurile nu provoaca gripa deoarece acestea folosesc tulpini ale virusurilor care sunt inactivate lucru care nu ne poate infecta.
Vaccinurile numite recombinate care nu contin tulpini ale vreunui virus nu au cum sa genereze infectia.
Asa ca trebuie sa o spunem de fiecare data cand este adusa in discutie” NU poti face gripa de la vaccinul antigripal administrat”.

Vaccinurile antigripale sunt cele mai sigure.
Vaccinurile antigripale raman cele mai sigure vaccinuri la nivel mondial studiile aratand ca administrarea lor nu poate genera infectia cu virusuri gripale.
Organizatia Mondiala a Sanatatii tine sa sublinieze acest lucru in fiecare an. Campaniile de informare ne lamuresc in acest sens punand la dispozitie studii privind aceste vaccinuri dezvoltate anual.
Posibile efecte adverse foarte rar intalnite
Vaccinurile alopate ca si alte produse medicale din medicina alopata pot genera efecte secundare mai mult sau mai putin severe, cum ar fi:
-roseata sau urticarie in zona administrarii
-greata, febra usoara, ameteli ocazionale.
-dureri de cap, dureri musculare, senzatie de oboseala
-dificultati in respiratie, accelerarea pulsului
