Vaccinurile antigripale raman cel mai bun mod de preventie impotriva infectiilor cu virusuri gripale. Trebuie sa te vaccinezi anual impotriva gripei.
Un consult al medicului inainte de vaccinare este foarte important mai ales pentru categoriile vulnerabile.
Vaccinurile antigripale raman cel mai bun mod de preventie impotriva infectiilor cu virusuri gripale. Vaccinarea este recomandata tuturor categoriilor de varsta si se adreseaza in primul rand categoriilor vulnerabile. Categoriile vulnerabile sunt copiii intre 6 luni si 4 ani, gravidele bolnavii cronici si persoanele peste 65 de ani.
Inainte de vaccinare trebuie sa aveti un consult al medicului de familie. Doar acesta va cunoaste istoricul medical si poate sa prescrie vaccinul potrivit pentru dumneavoastra si sa decida asta.
Anticorpii, adaptarea organismului si imunitatea in echilibru provocari continue pentru supravietuire.
O gripa trecuta cu bine cu un an in urma, nu face altceva decat sa ne creeze un set de anticorpi in organism. Acesti anticorpi stiu sa lupte cu tipul acela de virus ori de cate ori va incerca sa patrunda in corpul nostru generandu-ne imunitatea.
Modificarile si mutatiile pe care le prezinta virusurile gripale de la un sezon la altul ne supun in fiecare an la noi provocari. La aceste provocari anuale sistemul noastru imunitar trebuie sa faca fata si sa se adapteze pentru a supravietui.
Este vorba despre adaptare in fond. Virusurile se adapteaza modificandu-se iar noi ne aparam generand anticorpi. Astfel dovedesc o forma de inteligenta primara bazata pe supravietuire. Lupta noastra cu aceaste virusuri este data de oamenii de stiinta. Acestia fac in fiecare an eforturi pentru a intui forma si directia pe care o vor avea acesti virusi in viitor.
Vaccinurile intotdeauna cu un pas in fata virusurilor
Odata ce cercetatorii pot face o oarecare predictie vis-a-vis de viitorul pas pe care il fac virusurile, acestia creeaza un remediu prin care sa zadarniceasca inmultirea acestora. In acest fel rodul muncii lor devine o noua formula de vaccin antigripal in fiecare an.
Ce putem noi face este sa beneficiem de munca oamenilor de stiinta administrandu-ne vaccinul sau sa ne imunizam prin boala. Ambele variante sunt bune insa varianta fara riscuri sau cu riscuri mai putine este vaccinarea.
Vaccinarea anuala si imunizarea

Vaccinarea anuala este importanta deoarece imunizarea scade in timp pe de o parte si pe de alta parte virusurile gripale sufera mutatii, acesta fiind modul in care virusul isi asigura perpetuarea de la an la an. Organizatia Mondiala a Sanatatii da in fiecare an recomandari despre tipul de tulpina virala existenta in acea perioada. OMS face informari detaliate tuturor tarilor cum trebuie sa fie dezvoltat vaccinul din acel an. Vaccinarea anuala este cel mai bun mod de profilaxie in cazul gripei sezoniere. Alaturi de alte produse de imunostimulare si intarire a organismului si produse naturiste imunostimulatoare din farmacia naturii putem reduce semnificativ efectele gripei.

Protectie de 100% nu poate garanta nimeni
Activarea vaccinului este facuta complet dupa aproximativ doua saptamani de la inoculare. Trebuie stiut faptul ca nu sunteti 100% protejati. Nu va poate nimeni garanta lipsa imbolnavirilor din acel an, deoarece virusurile pot suferi modificari de la o zi la alta. Ce este important de tinut minte: simptomele specifice gripei sunt diminuate chiar daca contractam infectia.
Insa activarea sistemului imunitar cu produse naturiste si vaccinarea cresc imunitatea si activeaza anticorpii creati ca raspuns la vaccin. Se face in acest fel un tip de protectie care s-ar traduce ca o trezire a santinelelor imunitare si pastrarea lor in stare de alerta pe tot parcursul sezonului infectarilor.
Contraindicatii la vaccinare
Exista si persoane carora nu le este indicata vaccinarea. Aici va spunem doar cativa dintre factorii importanti pe care trebuie sa ii cunoasteti. Persoanele care au alergie la ou sau la unul din componentele vaccinului. Persoanele care stiu ca au sau au avut sindromul Guillain-Barre si de asemenea persoanele care in momentul programarii vaccinului au febra sau simptome specifice gripei.
Alergia la ou poate fi declansata doar in cazuri foarte rare. Medicul stiind istoricul alergiilor pacientului acesta il va tine sub supraveghere. 30 min-1 ora dupa inoculare acesta va urmareste evolutia pentru a fi sigur de lipsa reactiei alergice.
Efecte secundare posibile la vaccin
Vaccinurile ca si alte produse medicale din medicina alopata pot genera efecte secundare mai putin sau mai mult severe, cum ar fi:
-roseata sau urticarie in zona
-greata, febra usoara, ameteli ocazionale.
-dureri de cap, dureri musculare, senzatie de oboseala
-dificultati in respiratie, accelerarea pulsului
